top of page
  • Staffan Jenemark

Karantänen lättar så sakteliga...

Hej igen, här kommer en liten uppdatering från oss i Campinas.

Vi mår bra, är fortsatt friska, och gläder oss över att mer och mer av samhället sakta börjar öppna, och att läget med Covid-19 lugnar sig allt mer (i alla fall i vår stad Campinas, och i delstaten Sao Paulo också). I Campinas ligger nu beläggningen på IVA på ca 70%, när det var som värst var den på 95-100%. Sen är det ju fortfarande ett tufft läge, där många fortfarande drabbas, och karantänen fortsätter, om än med "lättnader" i vad som krävs av oss.

Kyrkorna kan sakta börja ha gudstjänster igen (med liknande regler som i Sverige) så vi har varit på vår första gudstjänst sen i mars – en DRIVE-IN familjegudstjänst på kyrkans parkeringsplats. I vårt condominio (gated community där vi bor), har till barnens stora glädje äntligen poolen öppnat igen. Men karantänen fortsätter och vi uppmuntras att hålla oss hemma. Nytt är dock att Kajsa börjar skolan den 7e oktober, och Eliah knappt två veckor senare. Adam som går i motsvarande högstadiet (6e klass) kommer att fortsätta med hemskola via video och zoom hela skolåret. Vi ser fram mot att Eliah och Kajsa ska börja skolan, för då kommer det också att bli lite lättare för oss att hinna med mer jobb, vilket vi längtar efter.

Just nu gläds vi extra åt att SMR har godkänt EFKs och FEPAS ansökan om medel till ett antikorruptionsprojekt, som vi hoppas ska kunna börja efter nyår. Mer info om det kommer i ett senare blogginlägg. Det känns i alla fall fantastiskt bra, uppmuntrande och gott. Vi ser ju att det behövs så mycket, och vi tycker projektet är superbra utformat! Anna kommer att vara involverad i det till stor del. Nu under hösten så arbetar Anna mest som bollplank till Tania Wutski (FEPAS koordinator)i förberedelserna, bl a med översättning av projekttexter och framtagandet av en antikorruptionspolicy för FEPAS. Staffan kämpar på med portugisiskan, och försöker lägga tid på det. Han ska också vara med och undervisa på CIBIs årliga missionsvecka i slutet på oktober (den här gången online via zoom, vad annars i dessa tider).

Vi mår bra mitt i allt, även om vi känner oss lite trötta och slitna efter 6 månader i karantän i ett nytt land, med hemskola och utan riktigt lov och semester. Men, humöret är gott, vi känner fortfarande att vi är på rätt plats.

142 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page